Az Angel Moletti De Luxe esküvői szolgáltatás piacának marketing feladatai

A marketingtevékenységünk megszervezésének módszertani megközelítései Bakó Krisztián online marketing specialistával

Bakó Krisztián online marketing specialista
Bakó Krisztián online marketing specialista

A Magyar gazdaság reformjának kezdetével megnőtt a marketing és a marketingkutatás népszerűsége a tudósok és a gyakorlati szakemberek körében. 

A Magyar vállalkozásoknál elkezdték újraéleszteni a marketing osztályokat, és kezdett kialakulni az üzleti oktatás rendszere, amelyben nagy figyelmet fordítanak a marketingelméletre.

A marketing iránti igény a Magyar cégek körében is növekszik jelenleg, amiatt, hogy sokuk számára a termelés növekedésének fő korlátját a hatékony vásárlói kereslet hiánya jelentette, és egyre több Magyar vállalkozó dolgozik telített piacon. 

Ezért a központosított erőforrás-elosztási rendszer felszámolása következtében a hírhedt forráshiány, amely megfosztotta a vállalkozást a termelés gyors szerkezetátalakításának lehetőségétől, jelentősen meggyengült, s talán gyakorlatilag megszűnt.

A marketing világos cselekvési perspektívával ruházza fel a vállalkozást, melynek eredményeként ügyes felhasználásával a vállalkozásunk gazdasági mechanizmusa gördülékenyen és célirányosan kezd működni, és a munkacsoport egésze, egyes tagjai impulzusokat kapnak a kreatív tevékenységhez. 

Bakó Krisztián a marketing megfelelő használatával a jelenlegi munka a végső célok elérését célzó stratégiai erőfeszítések szerves részévé válik, nem pedig a jelenlegi körülmények által diktált tevékenység, amelynek következtében egy ilyen vállalkozás tevékenysége önellátó jelleget kap, elveszti erejét.

A sikeres üzlet korunkban a piac folyamatos tanulmányozását és trendjeinek feltárását jelenti, ezért a folyamatosan változó piaci környezetben a marketing komplex eszközeinek alkalmazása a vállalat sikerének és versenyképességének előfeltétele, hiszen használata lehetővé teszi hogy a vállalat a fogyasztók igényeire összpontosítva előnyös versenyhelyzetet foglaljon el.


Az Angel Moletti De Luxe esküvői ruhaszalon marketingtevékenységének szükségességét a következők határozzák meg:

a szervezetek közötti szabad verseny megléte;

lehetőség a vásárlóknak arra, hogy különböző gyártóktól hasonló árukat és szolgáltatásokat válasszanak;

a fogyasztók jó ismerete az egyéb elérhető árukról és szolgáltatásokról;

· a szervezet céljai, amelyek mérhető kifejezésekkel fejezhetők ki.

A marketing a szervezet válaszaként jön létre és létezik a szabad piaci verseny körülményei között, a vevők viszonylagos választási szabadsága mellett.

A marketing tevékenység célja nálunk, az esküvői ruhaszalonban:

1) marketing elemzéshez és tervezéshez a potenciális vásárlók csoportjainak későbbi azonosításával;

2) áruk előállítása vagy releváns szolgáltatások nyújtása e célcsoportok számára;

3) a szervezet tevékenységeinek összehangolása a legelőnyösebb piaci pozíció elérése érdekében;

4) az üzletvitel ellenőrzésének módjainak meghatározása előre meghatározott céloknak megfelelően.

A marketingmenedzsment legfontosabb feladata, hogy a vállalkozás egy vagy több célpiacán befolyásolja a kereslet szintjét, idejét és jellegét. 

A leghatékonyabb keresletkezelés megköveteli, hogy az Angel Moletti De Luxe menyasszonyi ruhaszalon ügyfélközpontú legyen, és szisztematikusan alkalmazza a marketingtechnológiákat és eszközöket.

A marketingkutatáshoz folyamodó szakembernek kellően ismernie kell sajátosságainkat ahhoz, hogy elérhető áron juthassanak hozzá a szükséges információkhoz. 

Ne csak jelenlegi pozíciónk megtartása, ügyfeleink megtartása érdekében kell a marketingkutatás, hiszen más rések meghódítása és új fogyasztók vonzása is célunk.

A legnagyobb léptékű marketingkutatásnak tekinthetők:

– a környező marketingkörnyezet ígéretes lehetőségeinek és potenciális veszélyeztető tényezőinek elemzése;

– Piacszegmentáció végrehajtása;

– kapacitásának meghatározása;

– a versenyelőnyök és gyengeségek elemzése a vállalat tevékenységében.

Jelen Bakó Krisztiánnal együtt működve célunk a marketingkutatás módszertanának és szerveződésének tanulmányozása, a megszerzett elméleti ismeretek gyakorlati kutatáshoz való alkalmazása.

· a marketingkutatás megszervezésének elméleti és módszertani alapjainak elemzése;

· marketingkutatás az esküvői szolgáltatások piacáról Magyarországon;

· Ajánlások kidolgozása az „Esküvői hagyományok” cég számára a cég erősségeinek erősítésére.

A kutatás tárgya: az esküvői szolgáltatások piaca Magyarországon.

A marketingszervezés módszertani megközelítései tevékenységek

A marketingkutatás fogalma és funkciói

A marketing, mint tevékenysége eredményességének eszközeként betöltött szerepe a következő területeken határozható meg: egyrészt a marketingszolgáltatások feltárják az esküvői szolgáltatások piacán a különböző aspektusokat, amelyekkel a vállalkozás működése során kapcsolatba kerülünk; másodsorban kidolgozza és megvalósítja a vállalat piaci magatartásának taktikáját.

Bakó Krisztián marketingszakember fő feladata egy olyan marketingrendszer működésére és fejlesztésére szolgáló hatékony program kidolgozása, amely helyesen egyesíti a „marketing mix” minden elemét. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük