Esküvői cipők

Ha a legtöbb menyasszonynak van néhány előzetes elképzelése az öltözékről, akkor az esküvői cipők kiválasztása sokkal nehezebb. 

Lássuk, mit kell figyelembe venni az esküvői cipő kiválasztásakor.

Melyik volt előbb: a ruha vagy a cipő?

A cipő, vagy inkább a sarok magassága határozza meg az esküvői ruha hosszát. 

Ez nagyon fontos, ha a maxi változat mellett döntesz: a szabályok szerint a szoknya csak 2-3 centiméterrel legyen a padló felett. 

Kiderült, hogy logikusabb lenne először cipőt venni, aztán menni menyasszonyi ruhát felpróbálni

Nem, ezzel új nehézségeket teremtesz magadnak.

Mivel még ennél is fontosabb, hogy a ruha és a cipő külsőleg összhangban legyen egymással, mégis először a ruhát veszik meg. 

Egyetértek, a ruha cipőjének kiválasztása sokkal könnyebb, mint fordítva. 

Kivételt képez az a helyzet, amikor a menyasszony úgy dönt, hogy a cipőt a kép fő részletévé teszi, amely köré minden más „épül”. Ezután általában szokatlan, gyakrabban színes, mint fehér esküvői cipőt választanak. 

Más esetekben először ruhát vásárolnak, amelynek hosszát egyszerűen a sarok magasságához igazítják.

Mit kell figyelembe venni esküvői cipő kiválasztásakor?

Esküvői cipők kényelme

Az első dolog, amire figyelni kell, az a cipő színe. 

Ha a menyasszonyi ruhával megegyező színű cipőt választasz, jobb, ha betartod a következő szabályt: a cipőknek meg kell ismételnie az öltözék árnyalatát. Ha lehetséges, vigyél magaddal egy darab szövetet, amelyből a ruha varrva megy, amikor bevásárolsz. 

Ez megkönnyíti a feladatodat.

Más színű cipők kiválasztásakor sokkal szélesebb a képzelet lehetősége. 

A lényeg az, hogy a cipő összhangban legyen a ruha színével. Az összkép egyes részleteinél is javasolt a cipő színének megkettőzése. Ellenkező esetben a cipők kiemelkedhetnek az általános együttesből. 

A cipők színe könnyen felülmúlható, ha felveszel egy övet, ékszert, kézitáskát vagy más, azonos árnyalatú kiegészítőt.

Figyelni kell a cipők díszítésére. Ha gazdag felületű ruhát választasz, a cipő legyen szerény. 

Sok menyasszony ilyenkor inkább a kecses lábbeliket részesíti előnyben. De ha az öltözet meglehetősen egyszerű, akkor a cipő dekorációja merészebb lehet. 

Megfelelő cipő, csatokkal, gyöngyökkel, virágokkal, csipkével díszítve.

Ezenkívül a cipőt a textúra szerint kell kombinálni a ruhával. A minőségi bőrből készült cipők szinte bármilyen ruhához jól mutatnak. Ha a ruha selyemből vagy szaténból készült, akkor legyen fényes a cipő anyaga. 

De egy matt ruhához ajánlatos ugyanazt a matt cipőt választani.

Esküvői cipők kényelme

A cipők kényelme ugyanolyan fontos, mint a jó megjelenés. Végül is az egész napot ebben a cipőben kell töltened. Ezért a cipő kiválasztásakor ajánlatos betartani a következő szabályokat:

  • cipőpróbánál a legkisebb kellemetlenséget sem szabad okoznia. Ha a cipő legalább egy kicsit szűk vagy tincses, akkor ne reméld, hogy a kellemetlen érzés idővel eltűnik. Általában éppen ellenkezőleg, csak fokozódnak;
  • ha a mindennapi életben kis sarkú vagy lapos talpú cipőt hordod, ne vásárolj magas sarkú esküvői cipőt. Nem valószínű, hogy a lábadnak lesz ideje megszokni az új sarokmagasságot, még akkor sem, ha keményen „edzel”;
  • Próbáld fel a cipőt délután, amikor a lábad kissé megdagadt. Így tökéletes méretű cipőt vásárolhatsz, ami este nem fog nyomni.

Sok menyasszony inkább tartalék cipőt visz az esküvőre – ha elfáradt a lába, az ünnep alatt azonnal átöltözhet. 

Manapság az is jellemző, hogy több pár cipőt vásárolnak egyszerre egy ünneplésre. Egyes cipőket például az anyakönyvezetőnél hordják, a másodikat fotózáshoz, a harmadikat, a legkényelmesebbet pedig az esküvőn. Talán ez a te választásod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük