Ezek az első teendők, ha megkérték a kezed!

A családi vacsoránál édesapád beleegyezését kérte a kedvesed?

Esetleg csak szimplán megbeszéltétek, hogy összeházasodtok? Gratulálunk 🙂

De hogyan tovább, mik az első lépések az esküvő előtt körülbelül fél-egy évvel?

Az első dolog, amit meg kell tennetek, hogy világgá kürtölitek a jó hírt.

Élvezzétek ki, hogy jegyespár lettetek, és osszátok meg az örömötöket másokkal is! Szervezhettek eljegyzési partit, adhattok vacsorát, de ha a stílusotokhoz az passzol, dobhattok egy üzenetet facebookon a legfontosabb rokonoknak, vagy posztoljátok az eljegyzési gyűrű fotóját!

Szervezhettek eljegyzési partit, adhattok vacsorát, de ha a stílusotokhoz az passzol, dobhattok egy üzenetet facebookon a legfontosabb rokonoknak, vagy posztoljátok az eljegyzési gyűrű fotóját!

Beszéljétek meg a tervezett esküvő alapjait! Nagyon fontos, hogy a főbb dolgokban meg tudjatok egyezni még mindenféle szerevezés előtt, hiszen ez adja majd az egész esemény vázát.

Beszéljétek meg, hogy körülbelül hány vendégre számíthattok, csak a szertartásra hívjátok őket, vagy vacsorára is, esetleg ottalvós hétvégére? Milyen stílusban gondolkodtok?

Vidéki lagzit szeretnétek, elegáns éttermet, vagy csak egy állófogadást?

Gondoltatok-e templomi esküvőre, vagy külső helyszínre?

Ha ezeket sikerült megbeszélnetek, már elkezdtétek szervezni az esküvőt. Ebből ugyanis már láthatjátok, hogy egyszerűen fogalmazzam meg: sok vagy kevés pénzből tudjátok kihozni az esküvőt.

Ezután elő a naptárral és tűzzétek ki a napot! Döntsétek el, mikor szeretnétek házasodni, és ne ijedjetek meg, ha a javasolt egy évnél több vagy kevesebb idő áll a rendelkezésetekre, viszont vegyétek figyelembe, hogy az anyagi kereteitek hogyan állnak.

Ha eddig nem került szóba, most beszéljétek meg, hogy ki mit fizet az esküvőn, és van-e erre szánt megtakarításotok. Az időpont kitűzésében ez is segíthet, hiszen ha még sok pénz hiányzik a kasszából, és nem sürget titeket senki, ne válasszatok korai időpontot, inkább gyűjtsetek közösen és addig tervezgessetek együtt!

+1 tipp: Ha döntöttetek a dátumról, tartsatok talonban egy vagy két másikat is, hátha a kiszemelt helyszín már foglalt a kitűzött napon!

Kövesd az Angel Molett De Luxe blogot, folytatása következik hamarosan!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük