Így válassz virágdekorációt az esküvődre!

Mint ahogyan minden, ami szép és szemet gyönyörködtető, úgy a virág is az esküvői menetrend fontos és elengedhetetlen része.


Virággal díszített autóval érkezik a menyasszony a helyszínre.


Virággal díszítik a ceremónia asztalt, a boltívet, a templomban a padsorokat, a termet, a lagzi helyszínét…

…és persze mondanom sem kell, hogy a menyasszonyi csokornak is mekkora jelentősége van.


A hagyomány szerint virágot kapnak az örömszülők, csokrot viselhetnek a koszorúslányok is, az esküvői vacsora asztalát is virág díszíti.

Azt hiszem egyértelmű, milyen jelentőségteljes is ez a kérdés.


A virágok megválasztása éppen ezért nem mindig könnyű feladat.

Vannak, akik már kislány koruk óta tudják, milyen virágokat szeretnének látni az esküvőjükön. Ha valakinek azonban nincsen határozott elképzelése, könnyen elakadhat ezen a ponton.

A választék ugyanis elképesztően nagy, és ha költséghatékonyak szeretnénk lenni, érdemes az esküvőre a szezonnak megfelelő virágokat választani.

Tavasszal nagyon széles a választék, hiszen ilyenkor éled a természet, színpompás és csodálatos virágok közül válogathatunk.

A hagyományostól eltérő megoldásokban is gondolkodhatunk, lehet a díszítésben orgona, gyöngyvirág vagy éppen jácint is, de nem ritka az orhidea, gerbera, mint választás.

A nyári esküvők alkalmával is nagy a választék, akár hagyományos, akár különleges virágok közül is válogathatunk. Nagy divat most a napraforgó és a levendula is, mint esküvői dekoráció és akár még a menyasszonyi csokor is készülhet ebből a virágból.

Talán az őszi időszak kínálja a legkülönlegesebb lehetőségeket, hiszen ilyenkor akár bogyós gyümölcsöket, tökféléket, vagy színes leveleket is csempészhetünk a díszítésbe, de csodás alternatíva az őszi rózsa vagy a liliom is.

A téli időszakban a leggyakoribb választás a száraz virág, de fenyő vagy tuja ágakkal, valamint mikulás virággal is különlegessé tehetjük a díszítést.

A virágnak, mint ahogyan azt már fentebb is említettem, számos fontos szerepe lehet úgy a szertartáson, mint a lagzin. De nem csak a hagyományos módokon használhatjuk fel, különleges funkcióval is bírhat egy-egy kisebb, nagyobb virágdísz.

Manapság már a tortát is szokás virággal díszíteni, de kerülhetnek apró csokrok a férfiak ruhájára is, mint kitűző.

Divatosak továbbá a virágékszerek és koszorúk, melyek egy könnyedebb menyasszonyi ruhához nagyon szépen passzolnak, kiváltképp, ha szabadtéren tartjátok az esküvőt. A koszorúslányok megjelenését is emelhetik ilyen kiegészítők, növelve az összhangot.

Készíttethetünk továbbá örökcsokrokat is, melyek méltó emlékei lehetnek a nagy eseménynek. Ezek akár ajándékként is remekül megfelelnek, akár az örömszülőknek, akár a násznépnek is egyaránt.

A környezettudatosság jegyében szokás mostanság cserepes virágokat is alkalmazni az esküvőkön. Vendégajándéknak pedig nagy divat a virág- vagy fa mag, amiből a kifejlődő növény később méltó emléket állíthat az ifjú párnak és az eseménynek.

A virágdekoráció kivitelezését és megtervezését érdemes profi szakemberre bízni, ha fontos, hogy minden helyszínen és egyéb más fronton is meglegyen az összhang.

A virágok ára, ha profi kivitelezés történik, akár a néhány tízezer forinttól a több százezerig is terjedhet, az igények függvényében. Fontos ezért, hogy jól megválasszuk a virágokat és a kivitelező személyét is egyaránt.

Életünk legszebb napjára nem lehet elegendő figyelmet fordítani, ezért minden apró részletre érdemes odafigyelni, ha az a célunk, hogy minden emlékezetes és tökéletes legyen. Ha segítségre van szükséged, úgy a tervezésben, mint a kivitelezésben, fordulj hozzám bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük